Ludnica na Stamford Bridgeu i Westfalenu, zvižduci se prolamali Nou Campom

Radiosarajevo.ba
Ludnica na Stamford Bridgeu i Westfalenu, zvižduci se prolamali Nou Campom
Twitter / Chelsea - Ajax

U utorak navečer odigrane su utakmice 4. kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H nakon kojih još nema ekipa koje su i teoretski izborile narednu rundu takmičenja.

Grupa E

Liverpool se dugo mučio s Genkom, poluvrijeme na Anfiledu je završeno 1:1 (1:0 Wijnaldum, 1:1 Samata), no u nastavku je pogodio Oxlade-Chamberlain za važnu pobjedu europskog prvaka.

Sjajni Erling Braut Håland još jednom je zatresao mrežu (7. gol u Ligi prvaka!), doveo s bijele tačke Salzburg u vodstvo na San Paolu u Napulju, ali je do odmora poravnao Lozano za konačnih 1:1.

Rezultati: Liverpool – Genk 2:1, Napoli – Salzburg 1:1.

Rezultati by SofaScore

Grupa F

Nou Campom se prolamao koncert zvižduka nakon još jednog blijedog izdanja Barcelone: Slavia iz Praga sačuvala je mrežu, odnijela bod i donijela velike brige Ernestu Valverdeu.

Ludnica na Westfalenu: Inter je na odmor otišao s dva gola prednosti (0:1 Martinez, 0:2 Vecino) protiv Borussije Dortmund, ali se u nastavku desio veliki preokret: Hakimi, Brandt i opet Hakimi pogodili su za veliku pobjedu njemačkog vicešampiona (3:2).

Rezultati: Barcelona – Slavia Prag 0:0, Borussia Dortumund – Inter 3:2.

Rezultati by SofaScore

Grupa G

RB Leipzig je i u Sankt Petersburgu bio bolji od Zenita 2:0 (Demme, Sabitzer), dok se Lyon probio na drugo mjesto pobjedom nad Benficom 3:1.

Rezultati: Zenit – RB Leipzig 0:2, Lyon – Benfica 3:1.

Rezultati by SofaScore

Grupa H

Kakav meč na Stamford Bridgeu: 8 golova, Dva penala za Chelsea, dva crvena kartona za Ajax, dva autogola "plavaca"… Činilo se da će se Ajax revanširati Chelseaju za poraz na domaćem terenu prije dvije sedmice. "Kopljanici" su vodili 4:1 uz kuriozitet da su im pomogli Abraham i Arrizabalaga sa dva autogola.

No, u 63. minutu smanjio je Azpilicueta, a pet minuta kasnije desio se ključni trenutak. Jedan napad Chelseaja grubo je zaustavio Blind, sudija Rocchi je dozvolio prednost, a u nastavku akcije lopta je u šesneastercu pogodila Veltmana u ruku.

Rocchi je pokazao na bijelu tačku, pokazao drugi žuti karton i Blindu i Veltmanu pa je Ajax posljednjih 20-ak minuta igrao sa dva fudbalera manje. Iz jedanesterca je pogodio Jorginho (3:4), potom James poravnao (4:4). Preokret je zabilježen i u drugoj utakmici grupe, u kojoj je Valencija pobijedila Lille 4:1.

Rezultati: Chelsea – Ajax 4:4, Valencia – Lille 4:1.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije