Ajax ga odučio od fudbala, a sada kaže da su "kopljanici" imali sreće

Anadolija
Ajax ga odučio od fudbala, a sada kaže da su "kopljanici" imali sreće

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je izjavio da je Ajax, od kojeg je njegova ekipa eliminisana u Ligi prvaka, do sada imao puno sreće na putu do polufinala tog takmičenja.

Allegri je za italijanski Sky komentarisao polufinalnu utakmicu Barcelona - Liverpool u kojoj je katalonska ekipa slavila s 3:0 te istakao da je i Juve na sličan način ispao od Ajaxa.

"Ako ste pogledali lica igrača Liverpoola, bilo vam je jasno da ne mogu podnijeti pritisak situacije i važnost te utakmice. Mi smo na sličan način poraženi i ispali smo od Ajaxa jer smo primili gol i onda se uplašili. Trebalo nam je 37 minuta da Ajaxu uputimo prvi udarac na gol, a u drugom poluvremenu bojali smo se poraza i to nam se na kraju dogodilo", rekao je italijanski stručnjak.

Dodao je da je Ajax eliminisao Juventus u momentima kada je "Stara dama" bila bez važnih fudbalera.

"Ajax je dobra ekipa, ali koja ima jako puno sreće. Nas su prošli kada smo bili bez pet igrača, nakon čega su pobijedili Tottenham za koji nisu igrala dva najbolja napadača", istakao je Allegri.

Podsjetimo, Ajax je u četvrtfinalu Lige prvaka izbacio Juventus, a nakon pobjede protiv Tottenhama u Londonu u prvoj polufinalnoj utakmici (1:0) na pragu je plasmana u finale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije