Ahmetović za Radiosarajevo.ba: BATE ili Rosenborg? Teško, oba tima su opasna

A. Sokolović
Ahmetović za Radiosarajevo.ba: BATE ili Rosenborg? Teško, oba tima su opasna
Arhiv / Mersudin Ahmetović u duelu protiv Atalante

Nogometaši Sarajeva sjajno su otvorili novu sezonu u Premijer ligi. U subotu navečer sa 1:0 na Koševu su pobijedili prošlogodišnjeg najvećeg rivala - Zrinjski.

Tim s Koševa je i u Europi napravio lijepu priču, iako su ispali iz Lige prvaka već na prvoj prepreci. Škotski Celtic je u dva meča bio bolji (1:3, 1:2) i zasluženo prošao dalje

Puleni Husrefa Musemića takmičenje u Europi nastavit će u Europskoj ligi, gdje Bordo tim čeka lošijeg iz duela BATE Borisov - Rosenborg.

O svemu što se dogodilo proteklih sedmica i budućnosti ovog kluba, razgovarali smo s najboljim strijelcem ekipe Mersudinom Ahmetovićem.

Radiosarajevo.ba: Mersudine, iz Nyona, sjedišta UEFA-e, juče nisu došle lijepe vijesti. Od svih mogućih rivala, rekli bismo da ste dobili najteže moguće potencijalne rivale?

AHMETOVIĆ: Da, dobili smo teške potencijalne rivale.  Zaista ne znam ko je teži. Oba su skoro pa redovni učesnici grupne faze Lige prvaka i zasužuju respekt. Bit će teško, ali se ne predajemo.

Radiosarajevo.ba: Koga biste više voljeli za protivnika - BATE Borisov ili Rosenborg?

AHMETOVIĆ: Ne bih nikoga izdvojio. Jako je teško. Obje ekipe su vrhunske, daleko su iskusnije od nas, ali ne želim kazati da smo u tim mečevima autsajderi. Dat ćemo sve od sebe da se što bolje predstavimo. 

Mersudin_Ahmetovic_trening_RSA.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba: Mersudin_Ahmetovic_trening_RSA.jpg

Radiosarajevo.ba: U Europi je i Zrinjski. Da li je došlo vrijeme da Bosna i Hercegovina konačno ima predstavnika u grupnoj fazi Europske lige? 

AHMETOVIĆ: Evidentno je da je došlo do uspona naših klubova. Zrinjski je konkurentan, Radnik je bio blizu, tu smo i mi... Volio bih da dođemo do faze play-offa za Europsku ligu, a onda je sve moguće. Ja se nadam i priželjkujem najboljem. 

Radiosarajevo.ba: Sarajevo je odlično otvorilo Premijer ligu. Nadigrali ste najvećeg rivala od prošle sezone, bez nekoliko povrijeđenih igrača, ali i umorni od puta iz Glasgowa?

AHMETOVIĆ: Meni je drago da smo taktički odigrali odlično. Znajući šta nas očekuje, svjesno smo igračima Zrinjskog prepustili sredinu terena i rezultat je došao. Drago mi je zbog navijača da smo pobijedili. Možda smo ih iznenadili na početku drugog dijela ranim golom, ali smo ispoštovali i sve zamisli šefa (Husref Musemić, op. a.). Lijepo je kada se sve posloži. 

Radiosarajevo.ba: Osim Zrinjskog, ko je sve najveći protivnik Sarajevu u odbrani naslova?

AHMETOVIĆ: Uvijek iste ekipe na početku istaknu kandidaturu, tako da očekujem da  tako budu i ove sezone. Na nama je da budemo što bolji i da već na startu sezone istaknemo kandidaturu za novu titulu?

Radiosarajevo.ba: Željezničar nije baš najbolje startao. Kakvo je mišljenje o komšijama s Grbavice?

AHMETOVIĆ: Mi trebamo gledati samo na sebe. Željezničar cijenim i očekujem da budu konkurentniji i opasniji nego prošle sezone. 

Radiosarajevo.ba: Šta možemo očekivati od Mersudina Ahmetovića, najboljeg igrača prošle sezone prema izboru NSBiH i mnogih medija, u ovoj sezoni?

AHMETOVIĆ: Sve ono što ste vidjeli i proteklih sezona, da se trudi i da budem što bolji mogu. Bit će tu još golova, pobjeda i radosti.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije