Adžem: Derbi sam po sebi nosi težinu, dodatni motiv oproštaj Zebe

Radiosarajevo.ba
Adžem: Derbi sam po sebi nosi težinu, dodatni motiv oproštaj Zebe
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press konferencija Željezničara
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u posljednjem kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine dočekati gradskog rivala Fudbalski klub Sarajevo.

Uoči utakmice održana je press konferencija u Plavom salonu stadiona Grbavica, a prisutnim predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba Admir Adžem i kapiten Zajko Zeba koji se oprašta od dresa Željezničara. 

"Posljednje kolo donosi nam gradski derbi i iako ta utakmica nema rezultatski značaj sam derbi nosi težinu. Nadam se kako ćemo pobijediti kako bi otišli s pobjedom na pauzu i obradovali navijače. Dodatni motiv je i oproštaj kapitena Zajka Zebe i zbog njega želimo napraviti dobar rezultat.

Sarajevo je u posljednje vrijeme u dobroj formi i napravili su nekoliko odličnih rezultata. Međutim zna se da forma nema puno utjecaja kada je derbi u pitanju. Nadam se da ćemo uspjeti u svojim namjerama i završiti sezonu bez poraza od Sarajeva. ", rekao je Adžem i dodao:

"Sarajevo sigurno ima dosta dobar napad. Mićo Kuzmanović je u jako dobroj formi, tu je Ahmetović i Sarić. S mnogo pozicija prijeti opasnost, ali sigurno da ćemo pokušati iskoristiti njihove mane, posebno u zadnjoj liniji. Gradski derbi je utakmica u kojoj svi želimo pobijediti i najboljih 11 će istrčati na teren u toj utakmici. Znamo šta znači pobjeda u derbiju i sigurno da bi s boljim raspoloženjem otišli na pauzu", istaknuo je Adžem.

Nakon Adžema medijima se obratio Zajko Zeba: 

"Mislim da sam rano počeo pa zato izgleda da mi je karijera dugo traja. Ja imam 35 godina, što i nije tako puno, ako pogledamo Wagnera koji je završio karijeru sa 40 godina. Karijeru sam počeo u Željezničaru u kojem sam ukupno proveo 15 godina s omladinskim pogonom. Mogu biti zadovoljan što sam ispunio svoje dječačke snove, da debitujem za Željezničar, postignem pogodak i budem kapiten. Ovom prilikom bih se zahvalio svojim roditeljima, koji su od samog početka moja podrška, potom i braći i svojoj suprugi koja je moja najveća podrška i hvala im što su uvijek bili uz mene", rekao je Zeba.

"Imam dosta pobjeda i golova i titula. Najdraži trofej koji sam osvojio sa Željom je Kup protiv Čelika. Golova ima dosta, možda bi izdvojio ovaj na Koševu koji sam postigao protiv Sarajeva. Bio mi je to prvi pogodak u derbiju za Željezničar protiv Sarajeva, iako sam odigrao dosta utakmica", istaknuo je Zeba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije