Adžem: Svi mi želimo igrati na boljim terenima, igrači najviše ispaštaju

Radiosarajevo.ba
Adžem: Svi mi želimo igrati na boljim terenima, igrači najviše ispaštaju
Fudbalski klub Željezničar slavio je u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega ukupnim rezultatom 3:0. Danas su Plavi upisali trijumf rezultatom 2:0 i osigurali mjesto među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH.

Nakon utakmice na Grbavici održana je press konferencija, na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Admir Adžem i Goran Sablić. 

"Čestitao bih protivniku na fer i korektnoj utakmici. Žao mi je što smo ovu utakmicu igrali u lošim uvjetima, jer su ovo dvije dobre ekipe koje imaju šta pokazati. Ostvarili smo dvije pobjede protiv jako kvalitetnog protivnika. Želimo ostvariti pobjedu i u prvenstvu, kako bismo ostvarili cilj koji smo zacrtali.

Svi bi mi željeli igrati na boljim terenima. Prva utakmica koju smo odigrali u Širokom Brijegu je bila jako kvalitetna i tu se pokazalo da su ovo vjerovatno dvije najbolje ekipe u ligi. Igrači su ti koji najviše trpe zbog loših uvjeta", rekao je Adžem.

"Čestitao bih Željezničaru na zasluženom prolazu u polufinale Kupa BiH. U dvije utakmice postigli su tri gola, mi nismo niti jedan i sasvim je jasno ko je zaslužio prolaz. Nakon prve utakmice bilo je teško očekivati da ćemo na gostujućem terenu napraviti dobar rezultat. Teren je bio težak, mi jesmo stvorili nekoliko prilika, ali je Željo zasluženo slavio.

Nama u posljednje vrijeme nedostaje nekoliko igrača koji su davali jedan veliki obol našoj napadačkoj igri. Igrali smo napadački i nismo željeli odstupati od takve igre. Moramo analizirati, skupiti se, ovo ostaviti po strani. Najlakše je stvari ostaviti po strani kada izgubite od bolje ekipe.

Sigurno je da bi mi svi voljeli igrati na boljem terenu, ali nažalost ovo je naša realnost, tu živimo i moramo raditi sve što možemo da poboljšamo uvjete u kojima igramo. Uvjeti su teški za igrati, za bilo koju ekipu. Ako znamo da ćemo za 48 sati igrati u Banjoj Luci po još težem terenu", rekao je Sablić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije