Adžem: Teren će biti težak i trebat će nam mnogo snage i koncentracije

Radiosarajevo.ba
Adžem: Teren će biti težak i trebat će nam mnogo snage i koncentracije
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u revanš susretu četvrtfinla Kupa Bosne i Herceovine dočekati Široki Brijeg. U prvom susretu odigranom u četvrtak na Pecari Plavi su slavili 1:0.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Admir Adžem i napadač Vojo Ubiparip. 

"Očekuje nas treća utakmica s istim protivnikom. To može biti mali problem, ali drago mi je što su igrači svjesni težine utakmice i onoga što nas čeka. Trebat će nam mnogo snage i koncentracije zbog terena, ali ja sam uvjeren da će fudbaleri odgovoriti zadatku. Naš cilj se zna, to je plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Što se tiče igračkog kadra svi su zdravi i spremni.

Voju smo doveli zbog toga što smo smatrali da će oni podići nivo kvalitete u ekipi. Vojo je igrač koji ne misli samo na sebe, kao što to rade mnogi napadači. O njegovim kvalitetama ne treba trošiti riječi. Donio nam je dozu profesionalizma. Za Voju imam samo riječi pohvale i očekujemo još i više od njega kada prođe pripreme s ekipom", rekao je Adžem.

Nakon Adžema prisutnim predstavnicima medija obratio se i Ubiparip.

"Mislim da je ova utakmica specifična, zbog toga što igramo treći put s istim protivnikom. Motivacija je na najvećem nivou, znamo šta nam donosi ova utakmica. U dobroj smo seriji i to moramo iskoristiti. Teren će biti takav kakav jeste, tako je već duže vrijeme i već smo navikli na to. Imamo dobar rezultat i sve trebamo uraditi da ga održimo i da pobijedimo ovu utakmicu. Svi jedva čekamo da odigramo utakmicu, optimisti smo i nadam se da ćemo proći dalje.

Što se tiče fizičke spreme, ja tu nemam nikakvih problema. U Želju sam došao spreman, radio sam vrijedno dok nisam imao kluba i mislim da sam to pokazao u ovim utakmicama. Dat ću posljednji atom snage na terenu i nadam se da će se to upotpuniti s golovima i asistencijama. Ipak najvažnije je da ekipa pobjeđuje", istaknuo je Ubiparip.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije