Adžem: Umjetna trava je Krupina prednost, ali moramo se prilagoditi

Fena
Adžem: Umjetna trava je Krupina prednost, ali moramo se prilagoditi
Fudbaleri Željezničara ovog vikenda gostuju ekipi Krupe u susretu šestog kola Lige za prvaka, a protiv istog protivnika igrat će i u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.  

Trener "plavih" Admir Adžem ističe da je moral u ekipi na visokom nivou nakon pobjede protiv Slobode u polufinalu Kupa BiH, te da je Krupa dobra ekipa kojoj prednost domaći teren s umjetnom travom.

"Krupa je dobar tim koji nije slučajno u finalu Kupa BiH. Teren s umjetnom travom je njihova prednost i to je nešto na šta se moramo prilagoditi. Nakon pobjede u Tuzli raspoloženje je na visokom nivou i nadamo se da ćemo osvojiti nova tri boda. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti i da umor neće ostaviti trag na igračima,  jer imamo žestog ritam igranja utakmica", izjavio je Adžem. 

Igrač Željezničara Goran Zakarić očekuje težak meč, ali nada se osvajanju punog plijena. 

"Znamo šta moramo raditi. Protiv Slobode smo pokazali pravo lice Željezničara. Idemo po tri boda i da se vratimo u Sarajevo zadovoljni", rekao je Zakarić.

1U8A1197.JPG - undefined

Dodao je da je teško igrati utakmicu svakih par dana, ali da igrači moraju pokazati odlučnost i volju da bi ispunili konačne ciljeve. 

"U zadnjih deset dana odigrali smo tri ili četiri teške utakmice. Očekuje nas takav raspored i u narednom periodu i neće nam biti lako, ali moramo pokazati volju i želju da bi ostvarili ciljeve", zaključio je Zakarić. 

Utakmica između Krupe i Željezničara bit će odigrana sutra u 17 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije