Adžem: Očekuje nas borba protiv teškog protivnika i umjetne trave

Fena
Adžem: Očekuje nas borba protiv teškog protivnika i umjetne trave
Fudbaleri Željezničara počinju proljetnu polusezonu Premijer lige BiH sutrašnjim gostovanjem protiv Krupe na Vrbasu.

''Plavi'' su se temeljito pripremali za drugi dio sezone domaćeg prvenstva, a nakon titule jesenjeg prvaka, apetiti u taboru kluba s ''Grbavice'' su veliki. 

Uoči današnjeg odlaska u Banja Luku, gdje će ekipa Željezničara boraviti do sutrašnjeg meča, medijima su se obratili šef struke Admir Adžem i prvi golman ekipe Vedran Kjosevski. 

Adžem ističe da njegove igrače očekuje teško gostovanje, s obzirom na to da Krupa igra dobro i čvrsto na svom terenu, te postiže dobre rezultate.

"Nakon duge pauze napokon počinju prave utakmice i borba za bodove. Nadamo se da smo se dobro spremili, jer očekuje nas težak protivnik koji igra na umjetnoj travi. Krupa je u ovoj polusezoni imala dosta izmjena u igračkom kadru, dok mi nismo mnogo mijenjali. Nadam se da ćemo pokazati ozbiljnost i uz anagažovan pristup ispuniti cilj, te najaviti borbu za titulu", rekao je Adžem.

Očekuje da će dodatnu težinu utakmici dati teren s umjetnom travom.

"Umjetna trava jedan je od faktora koji Krupi daje prednost ali mi smo se tokom ove sedmice pokušali pripremiti za takav teren. Igrali smo utakmicu na takvoj podlozi u Mostaru i trenirali smo sedam dana na našoj umjetnoj travi tako da se nadam da ćemo se prilagoditi", objašnjava Adžem. 

Šef struke Željezničara sutra neće moći računati na Projića i Hadžića koji nemaju pravo nastupa zbog suspenzija iz prošle polusezone, te Žerića koji je povrijeđen.

Vedran_Kjosevski_RSA1.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Golman Željezničara Vedran Kjosevski naglašava da se ekipa zaželjela utakmica i igre za bodove, te da je urađena detaljna analiza ekipe Krupe. 

"Iako su izgubili nekoliko igrača, ostala im je ista koncepcija igre tako da neće biti nekih iznenađenja. Teren će biti zahtjevan, ali moramo se prilagoditi. U toku priprema smo imali uspona i padova, ali to je sada iza nas. Imamo jasan cilj, zadnjih šest utakmica nam daje veliku motivaciju", izjavio je Kjosevski. 

Utakmica 19. kola Premijer lige BiH između Krupe i Željezničara će biti odigrana 17. februara u 14.30 sati.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije