Adžem: Bitno je da ja znam šta radim, protiv Borca idemo na tri boda

Radiosarajevo.ba
Adžem: Bitno je da ja znam šta radim, protiv Borca idemo na tri boda
Fudbalski klub Željezničar sustra će na stadionu Grbavica u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati banjalučki Borac.

Uoči ove utakmice danas se prisutnim predstavnicima medija obratio Admir Adžem.

"Očekuje nas prva derbi utakmica i to s protivnikom s kojim nismo mogli igrati prethodne sezone. Drago nam je što su se vratili u PL BiH. Biće dosta teška utakmica, iz razloga što je Borac novi u ligi i imaju dobru atmosferu. Ponovo se priča o Borcu, grad se podigao i to je lijepo. Imaju dosta iskusnih igrača, dobro su složena ekipa i imaju dosta neugodnih igrača, pogotovo bočnih koji su dosta brzi. Isto tako znamo da i mi imamo dosta kvalitetna rješenja koja mogu odgovoriti tom zadatku i ostvariti cilj, a to je pobjeda i osvajanje tri boda", rekao je Adžem.

Jesu li fudbaleri Željezničara usvojili pouke iz utakmice sa Vitezom?

"Bitno je da ja znam šta mi radimo. Ja sam došao dan pred prvenstvo i poznavajući raspored koji imamo, pokušao u prva tri kola dobiti što više informacija o našim igračima. Kako ćeš dobiti te informacije? Kad ih vidiš kako igraju. Svaki trener želi što više polivalentnih igrača koji mogu igrati na dvije-tri pozicije. Liga će biti dosta zahtjevna, nema laganih utakmica. Protiv Viteza je bila teška utakmica jer je protivnik došao da se odbrani bez velikih aspiracija prema našem golu, a ja znam da je problem bh. fudbala pozicioni napad", nastavio je trener Plavih i dodao:

"To je sada dublji problem. Filozofija Željezničara, omladinskog pogona, a sada i prvog tima je stvaranje igre, a prije ili kasnije mi smo to morali odraditi. Neće biti lako. Ali da bi uhvatili korak za Evropom, mi to moramo početi sada. Tapkamo u mjestu i konačno je došlo vrijeme da se krene u nešto drugo. Bio bih lud kada bih rekao da ću za 15-20 minuta napraviti ekipu koja će igrati na posjed. To je rizik koji se preuzima, ali ćemo mi istrajati u tome. Svaki trening koji je prilagođen onome o čemu pričamo će nam donijeti neke pluseve kako bismo ostvarili ono što smo zacrtali".

Najveći problem fudbalera Željezničara je u glavi.

"O mom prethodniku ne želim govoriti, svako je radio onako kako je smatrao da je najbolje i onako kako najbolje zna. Jako teško. Najmanji problem su noge, drugi najmanji problem su pluća, a treći najveći problem je glava. To je problem koji zahtijeva najviše vremena. Iz treninga u trening vidim napredak i to mi daje optimizam. Nastavićemo raditi. Posla se ne bojimo. Napravili smo takav stručni štab koji radi mnogo i koji je posvećen onome što mi želimo. I to mora dati rezultat", završio je trener Plavih.

Poslije Adžema kratko se predstavnicima medija obratio i Saša Kajkut, novo pojačanje Plavih.

"Drago mi je i čast što sam postao dio jednog velikog kluba. Nastojaću da opravdam povjerenje stručnog štaba i daću sve od sebe da Željezničar ostvari što bolje rezulate", rekao je Kajkut.

Utakmica na stadionu Grbavica počinje u 20 sati i 30 minuta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije