A gdje smo tu mi? Hrvati od naredne sezone uvode VAR

Radiosarajevo.ba
A gdje smo tu mi? Hrvati od naredne sezone uvode VAR
Foto: Twitter / Sporne situacije
VAR je ušao u fudbal i pokazao se kako izuzetno koristan alat za sudije. Vidjeli smo to na Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje se odigralo u Rusiji prošlog ljeta.

VAR su uveli Talijani, Španci, Nijemci... Liga prvaka ga uvodi već od utakmica osmine finala u ovoj tekućoj sezoni, a čini se kako će ga uskoro uvesti i u Hrvatskoj.

Čelnici HNS-a (Hrvatski nogometni savez) na sjednici koja će se održati 17. januara najvjerovatnije će donijeti ovu odluku.

Naime, čelnici HNS-a su aplicirali za program "FIFA Forward" koji će pokriti 80 posto troškova, dok će ostatak troškova snositi HNS.

Klubovi će biti dužni da osiguraju prostoriju za VAR studio, a svi klubovi moraju dati saglanost kako bi se VAR tehnologija uvela u sistem takmičenja.

I tako, Poljaci su prodali TV prava za dvije sezone za 116 miliona eura, Hrvati uvode VAR, a gdje smo tu mi?

Kada naredni put Sarajevo, Željezničar ili Zrinjski "polome zube" u Koprivnici, Osijeku, Lodzu ili Gdansku, nemojte to da vas čudi... To vam je sasvim normalno... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije