Inicijative / 16 velikana želi pokrenuti Super ligu: Iz FIFA-e im stigao ekspresan odgovor

08. 11. 2018. u 17:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nogometni svijet potresla je nova vijest o pokretanju europske Super lige, zatvorenog takmičenja rezerviranog samo za najbogatije i najmoćnije klubove u Europi.

Ideja Super lige postoji već godinama, ali sada je Football leaks otkrio kako je taj projekt pomalo nadrastao ideju i postaje stvarnost.

Inicijator svega je minhenski Bayern koji tako želi okupiti najbogatije klubove - Real Madrid, Barcelona, Juventus, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool te Arsenal (Atletico Madrid, Roma, Inter Milan, Borussia Dortmund i Marseille dali potvrde), i stvoriti takmičenje koje bi, barem prema imenima, bilo atraktivnije od Lige prvaka.

Naravno da im tako nešto neće proći bez blagoslova FIFA-e i UEFA-e, a taj blagoslov za sada nemaju, piše CBS Sports.

"Ili su unutra ili si vani. Igrači koji ne igraju u organiziranom nogometu ne igraju organizirani nogomet, a to onda uključuje sve, od nacionalnih liga i konfederativnih natjecanja do europskog i svjetskog prvenstva", jasan je kazao Gianni Infantino, predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA),  koji je tako poručio svima da Super liga nije dobrodošla u nogometnu porodicu.

Njegove riječi potvrdio je i direktor pravnih poslova u FIFA-i Alasdair Bell.

"Svjetsko klupsko prvenstvo je odgovor na bilo kakvo pokretanje neovisnih liga", zaključio je Bell.

 

NEMA KOMENTARA