Zmaj velikog srca: Teletović donirao novac za izgradnju kuće porodice iz Srebrenika

Radiosarajevo.ba
Zmaj velikog srca: Teletović donirao novac za izgradnju kuće porodice iz Srebrenika
Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, još jednom je pokazao da se osim izuzetnog sportiste, radi i o velikom humanisti, nakon što je ovih dana donirao novac za izgradnju kuće jedne porodice iz Srebrenika.

Član NBA kluba Milwaukee Bucks donirao je novac za izgradnju kuće porodice Škahić, koja trenutno živi u užasnim uslovima, u naselju Sladna kod Srebrenika, prenosi Bportal.

Teletović je nakon informacije o teškim životnim uslovima porodice Škahić, odmah stupio u kontakt sa ljudima koji se bore za njihovu bolju egzistenciju, te uplatio sredstva za obnovu kuće.

Inače, bračni par Edis i Mirnesa Škahić žive sa sedmogodišnjom kćerkom Alminom u jednoj trošnoj šupi u zaseoku Panđurište u Sladni.

Škahići će, zahvaljujući Teletoviću, ali i mnogim drugim donatorima, privrednim subjektima i komšijama, zimu ipak, dočekati u novom, toplijem domu.

Senada Kramer, koja radi na prikupljanju pomoći za porodicu Škahić, zahvalila se našem kapitenu Mirzi Teletoviću, ali i svim dobrim ljudima koji su pomogli izgradnju nove kuće Škahića.

Inače, Edis i Mirnesa su nezaposleni, a oboje su i teško bolesni. Kćerka Almina pohađa osnovnu školu u Srebreniku.

Mirza Teletović je društveno veoma angažovan, često pomaže djeci i učestvuje u humanitarnim akcijama. To uopće nije iznenađenje s obzirom na to o kakvom se čovjeku radi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije