Željko Obradović 18. put među četiri najbolja u Europi

Radiosarajevo.ba
Željko Obradović 18. put među četiri najbolja u Europi
Foto: EPA-EFE / Željko Obradović

Željko Obradović izborio je svoj peti uzastopni Final four Eurolige, a ukupno 18. u karijeri i apsolutni je rekorder europske košarke. Dakle, ovog maja, 2019. godine 18. put u karijeri za trofej namijenjen klupskom prvaku Europe u košarci borit će se Željko Obradović.

Fenerbahče je sinoć u četvrtoj utakmici slavio protiv Žalgirisa u Kaunasu i došao do svog petog uzastopnog final foura. Prvaci su bili u sezoni 2016/2017, a Obradoviću je to bila deveta (9!) titula prvaka Europe u košarci sa petim klubom.

Redom je osvajao titule u Partizanu, Joventutu, Real Madridu, Panatihanikosu (5) i Fenerbahčeu. Jedini klub koji nije odveo do titule najboljeg u Europi je Treviso, nama poznatiji kao Benetton s kojim je dva puta osvajao Saporta Cup.

Osim Fenerbahčea Final four Eurolige već je izborio i Real Madrid. Aktuelni prvak Europe "pomeo" je Panathinaikos sa 3:0 u seriji. Preostala dva učesnika saznat ćemo nakon što serije završe Anadolu Efes i Barcelona, odnosno CSKA Moskva i Baskonia. Turci, odnosno Rusi vode 2:1 u seriji. Večeras se igraju dvije utakmice u Španiji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije