Vujošević: Ostale igrače čekam od jučer

Fena
Vujošević: Ostale igrače čekam od jučer
Košarkaška reprezentacija BiH večeras je u dvorani SKPC Mejdan u Tuzli odradila drugi današnji trening.

Nedjelja je prvi radni dan reprezentativaca u Tuzli nakon povratka iz Opatije, gdje su odigrali dvije kontrolne utakmice protiv Hrvatske.

Selektor Duško Vujošević imao je na raspolaganju sve igrače koji su bili na turneji u Hrvatskoj, ali glavninu igrača tek očekuje.

Reprezentacija BiH u Opatiji je nastupila u oslabljenom sastavu, a nekoliko bitnih igrača očekuju se tek u Tuzli, među kojima i Elmedin Kikanović, Nemanja Gordić, Amar Gegić, dok je dolazak „draftovca“ Džanana Muse još pod znakom pitanja.

"Kad ih očekujem? Ha, očekujem ih od jučer", rekao je kratko Vujošević novinaru Fene, dok su njegovi saradnici podsjetili na selektorovu praksu da ne govori o stanju u reprezentaciji i predstojećem meču s Francuzima prije konferencije za novinare, koja će biti najvjerovatnije u srijedu ili četvrtak.

U Tuzlu je iz Grčke došao Minja Milošević, za koga se otprije znalo da je povrijeđen, a sada su se u to uvjerili u "medicinskom timu" reprezentacije, tako da su mali izgledi da bi mogao nastupiti protiv Francuza.

Do susreta s „trikolorima“ u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, reprezentativci će u Mejdanu raditi dva puta dnevno.

Francuska reprezentacija u Tuzli se očekuje 28. juna i istog dana osiguran im je trening u Mejdanu u terminu odigravanja utakmice.

Susret BiH – Francuska igra se 29. juna od 20.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije