Vujošević objavio spisak bh. košarkaša: Potrebni su nam svi igrači

Radiosarajevo.ba
Vujošević objavio spisak bh. košarkaša: Potrebni su nam svi igrači
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vujošević: Otputovao u društvu supruge
Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH), objavio je spisak igrača na koje će računati u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

Uz spisak, na kojem su 24 košarkaša, Vujošević je poslao i poruku u kojoj poziva sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u rad Košarkaškog saveza BiH da osiguraju da se odazovu svi igrači i da imaju optimalne uslove za pripreme, prenosi Anadolu Agency (AA)

"Došao sam u BiH i pored velikih otpora na koje je taj moj čin naišao van BiH. Uzimajući u obzir i težak poraz protiv Francuske, doživio sam rezultatsku i ljudsku satisfakciju, ali imam utisak da smo mi iz stručnog štaba sve usamljeniji. Apelujem na sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje Košarkaškog saveza BiH, a i one koji nisu, da se aktivno i timski uključe u pokušaj da se obezbjedi da u predstojećim akcijama imamo na raspolaganju kompletan igrački sastav i najbolje moguće uslove za pripreme", kazao je Vujošević za zvaničnu internet stranicu KS BiH.

Na spisku selektora Vujoševića su Nemanja Gordić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Darko Talić, Marko Rikalo, Džanan Musa, Edin Atić, Almir Hasandić, Ibrahim Durmo, Aleksandar Lazić, Nedžad Muratović, Nedim Buza, Adin Vrabac, Milan Milošević, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović, Markus Lončar, Jusuf Nurkić, Robert Rikić i Obrad Tomić.

U drugom krugu kvalifikacija za SP bh. košarkaši nalaze se u grupi "K", a iz prvog kruga su prenijeli osam bodova.

Trenutni poredak u grupi "K" izgleda ovako: Francuska 12 bodova, Češka 11, Rusija 9, Finska 9, Bugarska 8, BiH 8. Prva dva kola drugog kruga igraće se 13. i 16. septembra ove godine, a bh. tim prvo gostuje Finskoj, a zatim dočekuje Češku. Na Svjetsko prvenstvo u Kini plasiraće se po tri reprezentacije iz svake od četiri grupe u drugom krugu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije