Velika greška BBC-ja: Snimcima Jamesa izvještavali o smrti Bryanta

Radiosarajevo.ba
Velika greška BBC-ja: Snimcima Jamesa izvještavali o smrti Bryanta
Foto: Screenshot / Velika greška BBC-ja

Uglednom britanskom BBC-ju se potkrala velika greška prilikom izvještavanja o smrti jednog od najboljih košarkaša svih vremena – Kobeja Bryanta.

BBC je, objašnjavajući da je Bryant nastradao u nedjelju 26. januara, poslije kolaža Kobijevih fotografija, slučajno stavio snimak Lebrona Jamesa u drugom dijelu priloga o tragičnoj smrti Mambe.

Ovo je izazvalo negativne reakcije brojnih novinara sa Ostrva, ali i širom svijeta koji su kritikovali britanski javni servis zbog skandaloznog propusta, nazivajući ga sramotom.

Jedna od kritika se odnosila na to da u montaži nisu čak primjetili ni da na leđima Lebrona piše drugo prezime, a ne Bryant, dok su drugi upotrebljavali i teže kvalifikacije za ovakav propust, prenosi portal Novosti.rs.

Da podsjetimo, Brajant je zajedno sa kćerkom još četvoro ljudi nastradao u helikopterskoj nesreći u gradu Kalabasasu u Kaliforniji u 41. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije