Utakmica visokog rizika: Podgorica podrhtava uoči derbija ABA lige protiv Zvezde

Radiosarajevo.ba
Utakmica visokog rizika: Podgorica podrhtava uoči derbija ABA lige protiv Zvezde
Facebook / Morača će sigurno biti puna

U ponedjeljak, 30. decembra, u Podgorici se igra veliki derbi košarkaške ABA lige u kojem će Budućnost Voli dočekati beogradsku Crvenu zvezdu. Već nekoliko sezona postoje jake tenzije u utakmicama ova dva kluba, a sve je kulminiralo u odlučujućoj utakmici finala play-offa prošle sezone kada su Podgoričani bili izloženi linču u beogradskom Pioniru.

Novi haos u Beogradu: Gordića gađali stolicom, ništa od utakmice?

Ako se ovome dodaju aktuelne političke trzavice na relaciji Beograd – Podgorica zbog usvajanja novog crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, jasno je zašto je meč u Morači "utakmica visokog rizika".

Uprava KK Budućnost Voli izdala je saopćenje u kojem navijače poziva na dostojanstvo, uz poruku da je interes takav da karata neće biti u slobodnoj prodaji.

"Molimo vas da kao i mnogo puta do sada, pokažemo odgovornost i dostojanstvo, da dočekamo goste u pravom sportskom maniru, kao što je to bio slučaj prilikom utakmice protiv Partizana. Naš klub će u organizacijskom smislu uložiti maksimalan napor da obezbjedi da utakmica protekne bez bilo kakvih incidenata, a isto očekujemo i od svih prisutnih.

Imajući u vidu da je za pomenutu utakmicu trebovano preko 7.500 karata u pretprodaji, karata neće biti u slobodnoj prodaji, jer su prodate hronološkim redom, računajući od prvih rezervacija upućenih Klubu.

Zbog svog posebnog značaja i potencijalnog rizika, organizacija ove utakmice je zahtjevala specijalne mjere bezbjednosti, svi poručioci tj. imaoci karata su po prvi put precizno evidentirani, tako da će u slučaju bilo kakvog neprimjerenog i ekscesnog ponašanja snositi ličnu odgovornost.

Ne dozvolimo da javnosti bude poslata slika koja nas ne predstavlja u pravom svjetlu, a za to je neophodan i vaš doprinos. 

Pokažimo i ovog puta da smo klub čije su utakmice na domaćem terenu čuvene po sjajnoj atmosferi i pravoj podršci sa tribina, koji čuva tradiciju gostoprimstva i fer pleja, već punih sedam decenija", kaže se u saopćenju KK Budućnost Voli.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije