Ubjedljiva pobjeda Nijemaca: Bosna nemoćna protiv Ludwigsburga

Radiosarajevo.ba
Ubjedljiva pobjeda Nijemaca: Bosna nemoćna protiv Ludwigsburga
Viceprvak Bosne i Hercegovine Košarkaški klub Bosna Royal večeras je u dvorani Mirza Delibašić dočekao njemački Ludwigsburg u prvom kolu kvalifikacija za FIBA-inu Ligu šampiona. Slavili su gosti 85:59.

Nakon pet minuta igre rezultat je bio 9:9, a Bosna je uspjevala da drži egal sve do kraja prve četvrtine. Nakon 10 minuta igre Nijemci su imali dva poena prednosti (18:16).

U drugoj četvrtini potpuno se raspala igra Bosne. Ludwigsburg je napravio seriju 15:0 i došao do plus 17 (33:16). Prve poene u drugoj četvrtini Bosna je postigla u osmoj minuti igre, a seriju Ludwigsburga trojkom je prekinuo Durak. Gosti su na odmor otišli sa 17 poena prednosti (40:23), a Studenti su u drugoj četvrtini postigli svega sedam poena.

Ludwigsburg je imao i 21 poen prednosti na otvaranju treće četvrtine, ali je Bosna ipak uspjela smanjiti zaostatak, pa je nakon 25 minuta igre rezultat bio 51:36. Vrlo brzo gosti su vratili prednost i u posljednjih deset minuta Ludwigsburg je ušao sa 22 poena prednosti (64:42).

Ludwigsburg je utakmicu rutinski priveo kraju. Nijemci su na kraju slavili rezultatom 85:59. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Evans sa 23 postignuta poena, dok su kod Bosne po 12 postigli Bradford i Walker. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije