U košarkaškoj drami u Portlandu slavio Denver, Toronto naporavio "break"

Radiosarajevo.ba
U košarkaškoj drami u Portlandu slavio Denver, Toronto naporavio "break"
Foto: EPA-EFE / Nakon što su u prethodnom obračunu odigrali čak četiri produžetka, novi susret u Portlandu između Blazersa i Nuggetsa ponovo je donio dramu

Nakon što su u prethodnom obračunu odigrali čak četiri produžetka, novi susret u Portlandu između Blazersa i Nuggetsa ponovo je donio dramu.

Rezultat je bio tijesan većim dijelom susreta, uz blagu prednost Denvera u samom finišu. CJ McCollum je smanjio na 112:114 četiri sekunde prije kraja, da bi Jamal Murray bio mirne ruke i sa linije slobodnih bacanja postavio konačnih 112:116 za goste iz Kolorada. U zadnjem napadu, Damian Lillard je promašio šut za tri poena.

Ponovo je blistao Nikola Jokić sa novim triple-double učinkom (21 poen, 12 skokova, 11 asistencija), ali najefikasniji kod Nuggetsa bio je raspoloženi Murray (34 poena). U redovima Blazersa najbolji su bili McCollum (29) i Lillard (28).

Nuggetsu su tako izjednačili na 2-2, polufinalna serija Zapadne konferencije sad se seli u Denver.

Neizvjesno je bilo i u četvrtom meču Philadelphije i Toronta. Raptorsi su napravili “break” i trijumfom od 101:96 vratili prednost domaćeg terena i izjednačili u seriji na 2-2.

Ključni detalj meča desio se na minut i po prije kraja, kada je Joel Embiid kod 90:91 za goste promašio zicer, da bi potom Kawhi Leonard pogodio trojku za 90:94.

Leonard je generalno odigrao fenomenalan susret, ubilježio je 39 poena i 14 skokova. Kod domaćih Sixersa najbolji je bio Jimmy Butler (29 poena, 11 skokova).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije