Tri iznenađenja večeri: Netsi iznenadili Philadelphiju, Spursi deklasirali Nuggetse

O. K.
Tri iznenađenja večeri: Netsi iznenadili Philadelphiju, Spursi deklasirali Nuggetse
Foto: Sky Sports / Jimmy Butler postigao 36 poena

Prva noć playoffa NBA Lige počela je u očekivanom ritmu i neočekivanim rezultatima. Sem utakmice Golden State u kojoj je Steph Curry oborio rekord playoffa, ostale utakmice ponudile su iznenađenja gdje su ekipe koje su u regularnom dijelu završile na nižim pozicijama uspjele da upišu pojede protiv jačih rivala.

San Antonio Spursi uspjeli su da u prvoj utakmici poraze Denver Nuggetse rezultatom 101:96, i tako naprave prvo iznenađenje u prvoj noći playoffa.

U ekipi San Antonia najviše poena postigao je DeMar DeRozan koji je ubacio 18 poena, do su LaMarcus Aldridge i Bryn Forbes ubacili po 15, a Derrick White 16 poena.

U ekipi Denvera dominantan je bio ponovo Nikola Jokić koji je upisao triple-double učinak (10 poena, 14 skokova i 14 asistencija), dok je Gary Harris ubacio 20 poena.

U istom ritmu nastavljena je utakmica na sjeveru gdje je također drugoplasirani iz regularnog dijela sezone Toronto poražen uz zvuk sirene. Pobijedili su Orlando Magicsi koji su se provukli u playoff nakon pada forme Miami Heata.

Ekipu domaćina predvodio je Kawhi Leonard koji je ubacio 25 poena uz šest skokova, dok je Pascal Siakam ubacio 24. Na utakmici se nije vidio Kyle Lowry koji nije postigao nijedan poen.

Pad igre u posljednjoj četvrtini Toronta iskoristili su gosti sa Floride koje je predvodio veteran D.J. Augustin koji je i pogodio šut za pobjedu. On je zabilježio 25 poena, dok je Evan Fournier ubacio 16. Crnogorski centar NIkola Vučević ubacio je 11 poena uz osam skokova i tri asitencije.

Još jedno iznenađenje večeri priredili su Brooklyn Netsi kojima se nakon odigranog finala pridružio i naš Džanan Musa, koji nije upisao nastup.

Netsi su u prvoj utakmici playoffa u Philadelphiji uspjeli da pobijede 76erse    rezultatom 111:102, a predvodio iih je ponovo sjajni D'Angelo Russsell koji je postigao 26 poena, dok je Caris LeVert ubacio 23.

U ekipi Philadelphije najviše poena postigao je Jimmy Butler koji je ubacio 36, dok je Joel Embiid ubacio 22 poena uz 15 skokova. Ben Simmons je zakazao na ovoj utakmici kao i Tobbias Harris. Simmons je ubacio 9, a Harris svega sedam poena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije