Torontu pripao derbi protiv Bostona, Denver na krilima Jokića bolji od Oklahome

Radiosarajevo.ba
Torontu pripao derbi protiv Bostona, Denver na krilima Jokića bolji od Oklahome
Košarkaši Toronta u derbiju Istočne konferencije NBA lige ubjedljivo su pobijedili Boston rezultatom 118:95.

Raptorsima je to deveti trijumfa u posljednjih deset utakmica i sa učinkom 45-17 drugi su na Istoku iza Milwaukeeja (46-14), dok su Celticsi u seriji od tri poraza i sa skorom 37-24 zauzimaju peto mjesto na tabeli.

Gosti su do sredine druge četvrtine bili ravnopravan rival Torontu, ali im se igra u drugom dijeli tog perioda potpuno raspala. Tim iz Kanade je napravio seriju 36:9 i u finišu prvog poluvremena imao je ogromnih 23 poena prednosti – 66:43.

Nastavak utakmice bio je lišen bilo kakve neizvjesnosti, a maksimalnih +31 domaći su imali u finišu treće dionice (95:64).

Pascal Siakam je bio najefikasniji kod Raptorsa sa 25 poena, uz 8 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte, Kawhi Leonard je dodao 21, uz 6 skokova i 4 asistencije.

U poraženom timu Marcus Morris je zabilježio 17, a Jayson Tatum i Terry Rozier po 11 poena. Kyrie Irving je podbacio i za 28 minuta postigao je svega 7 poena, uz 4 skoka i 5 asistencija.

U derbiju Zapada Denver je savladao Oklahomu, 121:112, uz još jednu odličnu partiju Nikole Jokića (36 poena, 10 asistencija, 9 skokova).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije