Toronto u NBA finalu, prvi put u historiji: Duel protiv ratnika u četvrtak

Fena
Toronto u NBA finalu, prvi put u historiji: Duel protiv ratnika u četvrtak
Foto: EPA-EFE / Kawhi Leonard

Toronto Raptorsi plasirali su se u finale NBA lige pobijedivši u šestoj utakmici finala Istočne konferencije na svom parketu Milwaukee Buckse 100:94.

Nakon što je Milwaukee dobio prve dvije utakmice serije, Toronto je na niza četiri uzastopne pobjede te se s ukupnih 4:2 plasirao u prvo finala u klupskoj povijesti.

U sinoćnjoj utakmici Buckse su imali prednost kroz tri četvrtine, no popustili su kada je bilo najvažnije u posljednjih 12 minuta igre.

Gosti su pred kraj treće četvrtine imali 15 poena viška (76:61) no uslijedila je serija Toronta 26:3, nakon koje nije bilo povratka za Milwaukee.

Najbolji igrač Toronta ponovno je bio Kawhi Leonard s 27 poena, 17 skokova i 7 aistencija. Pascal Siakam u pobjedu je ugradio 18 poena, a Kyle Lowry 17 poena i 8 asistencija.

Kod Bucksa, najbolje momčadi regularnog dijela sezone, Giannis Antetokounmpo ubacio je 21 poen uz 11 skokova, a Brook Lopez 18 poena i 10 skokova.

Protivnik Torontu u velikom finalu bit će Golden State Warriorsi, koji igraju peto uzastopno finale.

Prva utakmica serije na četiri pobjede igra se u četvrtak u Torontu. U slučaju sedme utakmice prednost domaćeg terena imat će momčad iz Kanade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije