Teletović najefektivniji igrač u porazu Bucksa, Nurkić bez poena

Radiosarajevo.ba
Teletović najefektivniji igrač u porazu Bucksa, Nurkić bez poena
Na parketima najjače svjetske košarkaške lige sinoć je odigrano šest susreta, u okviru kojih su nastupali i timovi bosanskohercegovačkih reprezentativaca Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića.

Nakon četiri vezana poraza, ekipa Denver Nuggetsa na domaćem terenu napokon je uspjela upisati pobjedu protiv ekipe Phoenix Sunsa. Ipak, Nurkić osim sa četiri asistencije i šest skokova nije dao veći doprinos u pobjedi svog tima, iako je na terenu proveo 15 minuta. Ponovo je upisao jednu blokadu, što je njegov zaštitni znak ove sezone, ali čini se da će u narednim utakmicama morati  pronaći svoj ritam.

S druge strane ekipa Milwaukee Bucksa, za koju nastupa Mirza Teletović, nastupala je u Atlanti, gdje je poražena od ekipe Hawksa na gostujućem terenu. Novi poraz, četvrti ovosezonski upisali su izabranici Jasona Kidda, i to rezultatom 100:107.

Za razliku od Nurkića, kapiten bh. košarkaške reprezentacije odigrao je jednu od boljih partija ove sezone, te je za 25 minuta provedenih na terenu uspio upisati 14 poena, pogodivši četiri trojke iz devet pokušaja. Uz to Teletović je dodao četiri skoka i jednu ukradenu loptu, za najbolju prosječnu ocjenu svog tima u ovoj utakmici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije