Sudar titana u završnici Eurobasketa: Srbija i Rusija se bore za finale

Radiosarajevo.ba
Sudar titana u završnici Eurobasketa: Srbija i Rusija se bore za finale
Nakon magične pobjede reprezentacije Slovenije nad velikom Španijom i prvom polufinalu ovogodišnjeg Eurobasketa, večeras nas očekuje i drugi susret završnice ovogodišnje smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Tačnije, večeras će u istanbulskoj Sinan Erdem Dome areni zaigrati snažne reprezentacije Rusije i Srbije, koje će pokušati pronaći svoje mjesto u posljednjoj utakmici Eurobasketa, odnosno, u borbi za zlatne medalje i naslov prvaka.

Tokom grupne faze takmičenja obje reprezentacije imale su jednak učinak, s tim da je znakovito da je u prvom njihovom susretu na ovom prvenstvu slavila selekcija Rusije. Ipak, takva pobjeda ne mora puno značiti jer je Srbija u tim trenucima i kalkulirala s nekim rezultatima, kako bi izbjegla jače protivnike u eliminacionoj fazi, te je Rusija uspjela slaviti u veoma konfuznoj završnici rezultatom 75:72. To je, ujedno i jedini poraz Srbije na ovogodišnjem Eurobasketu te su srbijanski košarkaši, iako igraju sa znatno oslabljenim sastavom, do polufinala stigli pobjedama protiv Mađarske i Italije.

S druge strane, Rusija je do pretposljednje faze takmičenja stigla maestralnom pobjedom nad reprezentacijom Hrvatske i rutinskim slavljem protiv Grčke, čime su se ove godine upisali u četiri najuspješnije reprezentacije Europe. Na ovom prvenstvu upisali su samo jeda poraz u grupi, kada je protiv njih sa visokih 15 razlike slavila izuzetno jaka reprezentacija Latvije.

U svakom slučaju večeras, od 20.30 sati kada počinje ovaj susret, očekuje nas mnogo uzbuđenja pod obručima istanbulske arene, čime će biti zatvoren krug najboljih reprezentacija i biti odlučen drugi polufinalista koji će u nedjelju izaći na megdan snažnoj Sloveniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije