Stephen Curry rekordom NBA lige srušio Cleveland, Warriorsi poveli sa 2:0

Radiosarajevo.ba
Stephen Curry rekordom NBA lige srušio Cleveland, Warriorsi poveli sa 2:0
Foto: EPA / Finale NBA lige 2018.
Na krilima maestralnog Stephena Curryja aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi upisali su i drugu uzastopnu pobjedu u finalnoj seriji protiv Cleveland Cavaliersa.

Nakon što su velikom greškom J. R. Smitha Cavaliersi u produžecima poraženi u prvom meču, ovog puta Warriorsi su bili mnogo ubjedljiviji te su odličnom igrom u posljednjoj četvrtini stigli do pobjede od 122:103.

Iako je odigrao novu maestralnu partiju, sa gotovo triple-double učinkom, Cavaliersima nije mogao pomoći ni LeBron James, koji je ovog puta prepolovio svoj učinak iz prve utakmice postigavši 29 poena, uz 13 asistencija i 9 skokova. Jedini koji ga je pratio u ovom susretu bio je Kevin Love koji je dodao 22 poena uz 10 skokova.

S druge strane, Warriorsi na pogon Curryja sa 33, Duranta sa 26 i Thompsona sa 20 poena, uz odličnu podršku Greena, McGeea i Livingstona gradili su svoju prednost tokom cijele utakmice, što ih je uz strpljenje dovelo do konačlnog trijumfa.

Na ovoj utakmici posebno se istaknuo briljantni Curry koji je tokom sinoćnje partije srušio rekord finala NBA lige, kada je riječ o broju postignutih trojki. Naime, do sada je ovaj rekord držao Ray Allen, koji je uspio postići osam trojki u jednoj utakmici finala, a Curry je ovaj rekord "popravio" za jednu trojku.

Naredni meč igra se u noći sa srijede na četvrtak u 3:00 sati, a ulogu domaćina imat će Cavsi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije