Stari rivali zakazali duel: Srbija i Španija izborile četvrtfinale SP-a

Fena
Stari rivali zakazali duel: Srbija i Španija izborile četvrtfinale SP-a
Foto: FIBA / Bogdanović sjajan u pobjedi Srbije

Španija i Srbija u petak su ostvarile pobjede na Svjetskom košarkaškom prvenstvu i plasirale se u četvrtfinale.

U iznimno tvrdoj i neizvjesnoj utakmici Španija je pobijedila Italiju 67:60. Španci su bili u prednosti veći dio utakmice, ali su ih Italijani u posljednjoj četvrtini pritisnuli, poveli 56:52 četiri minute prije kraja no nakon toga su stali.

Španci su uzvratili serijom 10:0, ponovno preuzeli vodstvo koje su obranili serijom ubačaja iz slobodnih bacanja u posljednjoj minuti susreta.

Špance su do pobjede predvodili Juancho Hernangomez sa 16 poena i Ricky Rubio s 15. U talijanskoj reprezentaciji Danilo Gallinari ubacio je 15, a Luigi Datome 12 poena.

U drugom susretu skupine J Srbija se u ranijem terminu lako obračunala s Portorikom. Bilo je 90:47 za reprezentaciju Aleksandra Đorđevića.

Španija i Srbija u nedjelju će odmjeriti snage u susretu za prvo mjesto u skupini J.

U skupini I četvrtfinale su izborili Argentina i Poljska. Argentina je bila bolja od Venezuele 87:67, dok je Poljske pobijedila Rusiju 79:74.

Argentina i Poljska imaju maksimalne četiri pobjede i u međusobnom će susretu u nedjelju odlučiti tko će s prve pozicije u četvrtfinale.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije