Triler u Splitu: Bosna poražena nakon tri produžetka

Radiosarajevo.ba
Triler u Splitu: Bosna poražena nakon tri produžetka
Sarajevska Bosna danas je u šestom kolu Druge ABA lige gostovala kod još jednog bivšeg prvaka Europe Splita. Slavio je Split rezultatom 107:106.

Domaćin je puno bolje otvorio utakmicu i za samo tri minute igre došao je do prednosti rezultatom 7:0. Zadržali su domaći prednost i u drugu četvrtinu ušli sa šest poena viška (21:15).

U prvih pet minuta druge četvrtine igralo se koš za koš, a Split je imao prednost rezultatom 31:25. Domaći su prednost zadržali do odlaska na odmor (42:36).

Prednost do koje su došli na samom otvaranju utakmice domaći su zadržali i tokom treće četvrtine, a Bosna je u posljednjih 10 minuta ušla sa pet poena zaostatka (61:56).

Split do dvocifrene prednosti dolazi na startu posljednje četvrtine (68:58).  Ipak Bosna se 20 sekundi prije kraja vratila i izjednačila rezultat (79:79). Marčinković je deset sekundi prije kraja pogodio trojku i donio Splitu novu prednost. Bosna je izborila produžetak zahvaljujući trojci Radukića (82:82). 

Fantastičnu utakmicu gledali smo večeras u Splitu. Domaći su u posljednju minutu produžetka ušli s pet poena prednosti, ali je Pašajlić pogodio jedno slobodno bacanje, Šturanović uhvatio skok u napadu, a Radukić pogodio novu trojku za minus jedan Bosne (90:89). Najev je potom bio polovičan s linije slobodnih bacanja, a drugi produžetak donio Walker zakucavanjem. 

U drugom produžetku igra koš za koš, a Bosna je nakon slobodnih bacanja Maksima Šturanovića došla do prednosti minutu prije kraja drugog produžetka (98:96). Amerikanac Scott je 20 sekundi prije kraja donio novo izjednačenje, a potom je Radukić napravio korake. Scott je pogodio dva puta sa slobodnih bacanja, a potom su faul napravili i domaći. Pašajlić je pogodio oba puta i odveo utakmicu u treći produžetak. 

U trećem produžetku vidio se veliki umor i kod jednih i kod drugih, a na kraju su više snage i koncentracije imali košarkaši Splita i upisali su trijumf rezultatom 107:106.

Najefikasniji kod domaćih bio je Scott sa 26 poena, dok je isto toliko kod Bosne postigao Pašajlić. U redovima Bosne 22 poena postigao je Šturanović. 

Bosna sada ima omjer od dvije pobjede i četiri poraza u Drugoj ABA ligi, a u sedmom kolu igrat će protiv Primorke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije