Spars Realway glatko došao do pobjede nad liderom Druge ABA lige!

Radiosarajevo.ba
Spars Realway glatko došao do pobjede nad liderom Druge ABA lige!
Facebook / Spars Realway glatko došao do pobjede nad Borcem

Najveća senzacija ovosezonskog izdanja Druge ABA lige desila se danas u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici. Domaći tim Spars Realwaya, inače posljednjeplasirani tim ovog regionalnog takmičenja, savladao je lidera, ekipu čačanskog Borca rezultatom 89:76.

U susretu koji se odvijao mimo svih prognoza, sarajevski sastav je dominirao skoro od uvodnih minuta. Prvu četvrtinu košarkaši Sparsa zaključili su s ubjedljivih 29:15, a zatim prvo poluvrijeme okončali s prednošću od 51:33.

Početkom treće dionice nastavila se rapsodija domaćina, na čijoj klupi je u ABA 2 ligi debitovao novi šef stručnog Nedim Đemić. U nekoliko navrata Spars Realway je imao i prednost veću od 20 poena (63:39 – 25. minut), iskoristivši tako na najbolji način serije promašaja u koje su ulazili Bryce Jones (šut 3-14) i ostali igrači kluba iz Čačka, piše SCSport.

Spars Realway glatko došao do pobjede nad Borcem - undefined

Facebook: Spars Realway glatko došao do pobjede nad Borcem

Na startu zadnje četvrtine Borac ipak dolazi do daha, gosti serijom 10-0 hvataju priključak (70:61). Trojkama Zahiragića i Vrapca sarajevska ekipa je potom vratila opipljiviju prednost koju je uspješno održavala do samog završetka.

Do druge ovosezonske pobjede u Drugoj ABA ligi domaće su predvodili Kamenjaš (22 poena, 15 skokova), Vrabac (20 poena, 5 skokova), Zahiragić (17 poena, 6 asistencija) i Buza (17 poena, 6 skokova).

Kod Borca, koji je upisao tek drugi poraz ove sezone, jedino su Gavrilović (16 poena) i Čarapić (14) zaslužili prolaznu ocjenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije