Solidna partija Muse u pobjedi Netsa: Dončić opet ispisao nove stranice NBA historije

Radiosarajevo.ba
Solidna partija Muse u pobjedi Netsa: Dončić opet ispisao nove stranice NBA historije
Foto: Twitter / Musa i Dončić

Utakmice između Brooklyn Netsa i New York Knicksa teško da mogu biti dosadne. I sinoćnji duel njujorških rivala bio je itekako zanimljiv.

Prva četvrtina nije nagovještavala tijesnu završnicu s obzirom da su Netsi u jednom trenutku poveli s 14 poena razlike (29:15). Međutim, dozvolili su protivniku da se vrati u meč, pa čak i da u dramatičnom finišu dođe do pobjede.

Ipak, sve dileme je otklonio Joe Harris ubačajima s linije slobodnih bacanja za 99:103 na sedam sekundi prije kraja. Julius Randle je zatim smanjio na 101:103 u zadnjoj sekundi, ali to je bilo sve, rezultat se više nije mijenjao.

Brooklyn je tako došao i do četvrtog trijumfa u zadnjih pet susreta, i to ponovo bez Kyriea Irvinga (oporavlja se od povrede ramena).

Strijelce Netsa u ovoj utakmici predvodio je raspoloženi Spencer Dinwiddie (30 poena), u dobrom izdanju bio je i Jarrett Allen (18 poena, 11 skokova). Kod Knicksa se istakao Marcus Morris (26 poena).

Džanan Musa je pružio solidnu partiju za pobjednički sastav. Na parketu je proveo nešto više od 21 minute te za to vrijeme upisao 5 poena (šut 2-6), po 3 skoka i asistencije te jednu ukradenu loptu, piše Scsport.

Luka Dončić je ponovo ispisao nove stranice NBA historije. Ne samo da je sa 41 poenom i 10 skokova bio ključni čovjek Dallasa u pobjedi u teksaškom derbiju nad Houstonom (123:137), već je postao i prvi košarkaš nakon legendarnog Oscara Robertsona koji u prvih 16 mečeva sezone prosječno bilježi preko 30 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Rezultati NBA lige:

New York – Brooklyn 101:103

Houston – Dallas 123:137

Washington – Sacramento 106:113

Denver – Phoenix 116:104

LA Clippers – New Orleans 134:109

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije