Šokantne vijesti iz SAD: Novi igrač Dallasa Kristaps Porzingis optužen za silovanje

Radiosarajevo.ba
Šokantne vijesti iz SAD: Novi igrač Dallasa Kristaps Porzingis optužen za silovanje
Foto: EPA-EFE / Kristaps Porzingis: napustio New York i prešao u Dallas

Kako prenose američki mediji Kristaps Porzingis je trenutno pod istragom na osnovu optužbi jedne žene koju je on navodno silovao 7. februara prošle godine.

Ona je policiji rekla da je čekala preko godinu dana da progovori jer je pregovarala o tome da dobije 68.000 dolara kako bi šutjela o ovom događaju.

Advokat Porzingisa odbacuje ove optužbe i kaže da se on još ranije obratio vlastima optužujući upravo tu ženu da pokušava da iznudi novac od košarkaša Dallas Mevericska.

“Svjesni smo da postoji optužba na račun gospodina Porzingisa i mi odbacujemo te navode. Mi smo 20. decembra 2018. godine poslali zvanični dopis federalnim vlastima jer ta osoba pokušava da iznudi novac. Takođe smo prije nekoliko mjeseci prijavili slučaj NBA ligi, i oni su svjesni toga da je u toku istraga. Ne možemo da komentarišemo slučaj dok traje federalna istraga”, kazao je njegov advokat. 

NBA liga, New York i Dallas gdje je ove sezone Porzingis trejdovan, rekli su da su svjesni optužbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije