Zmajevi ostali u igri: Musa i drugovi protutnjali kroz Slovačku

Radiosarajevo.ba
Zmajevi ostali u igri: Musa i drugovi protutnjali kroz Slovačku
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Džanan Musa
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u petom kolu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Kini gostovala kod reprezentacije Slovačke. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 92:74.

Naša reprezentacija bolje je otvorila susret u Slovačkoj, a nakon pet minuta igre izabranici Duška Vujoševića imali su pet poena prednosti (14:9). Nakon nešto više od šest minuta igre trojkom Zahiragića došli smo do plus 12 (22:10). Još jednu fantastičnu prvu četvrtinu odigrao je Džanan Musa, a na krilima košarkaša Cedevite na odmor smo otišli sa osam poena viška (30:22).

Slovaci bolje otvaraju drugu četvrtinu i nakon nešto više od tri minute igre dolaze do izjednačenja (35:35). Uspjeli smo potom odigrati dva puta dobru odbranu i sredinom druge četvrtine vratili prednost na plus pet (40:35).

Musa je do tog trenutka postigao 18 poena. Nešto manje od tri minute prije kraja prvog poluvremena Musi su se pridružili Atić i Vrabac, pa smo opet došli do dvocifrene prednosti (50:40). Izabranici Duška Vujoševića na odmor su otišli sa deset poena viška (55:45).

Odlično je naša reprezentacija otvorila drugo poluvrijeme, pa smo sredinom treće četvrtine došli do velikih plus 19 (70:51). Nastavili su naši košarkaši s odličnom igrom u trećoj četvrtini, kako u napadu, tako i u odbrani, pa smo u posljednjih deset minuta ušli s velikih plus 27 (80:53). 

U posljednjih deset minuta naša reprezentacija nije imala puno problema da zadrži prednost. Na kraju smo slavili rezultatom 92:74. 

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Musa sa 27 postignutih poena, dok su po 11 postigli Tomić i Vrabac. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije