Sjajni Musa donio pobjedu svojoj ekipi

Radiosarajevo.ba
Sjajni Musa donio pobjedu svojoj ekipi
FOTO: Screenshot / Musa predvodio Netse u prvoj utakmici finala
Bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Long Island Netsa, Džanan Musa je sinoć imao još jedan zapažen nastup u pobjedi svojeg tima nad Greensboro Swarmima u G ligi. Netsi su slavili rezltatom 115:114.

U pola sata nastupa, mladi bosanskohercegovački igrač je ubacio šest poena, te ostvario tri asistencije i dva skoka. Musa je svojem timu pomogao onda kada je utakmica bila presudna. Efikasnost je pokazao u slobodnim bacanjima.

Njegov pogodak prilikom slobodnog bacanja tri sekunde prije završetka utakmice za 115:111 su bili presudni za pobjedu. Da utakmica ima dramatičnu završnicu, pobrinuo se Bacon koji je pogodio trojku za Greensboro. Meč je okončan rezultatom 115:114.

Među Musinim saigračima najefikakasniji su bili Mitchell Creek sa 23 poena i Theo Pinson sa 21 poenom, dok su u protivničkom taboru posebno raspoloženi bili Dwayne Bacon sa 27 i Joe Chealey sa 22 poena.

Pobjedom su Netsi preuzeli lidersku poziciju u Istočnoj konferenciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije