Sinoć se skoro dogodilo najbolje zakucavanje u historiji košarke

Radiosarajevo.ba
Sinoć se skoro dogodilo najbolje zakucavanje u historiji košarke
Foto: Screenshot / Sinoćna utakmica između Memphis Griezzliesa i Cleveland Cavaliersa

Sinoćna utakmica između Memphis Griezzliesa i Cleveland Cavaliersa ne bi dobila puno medijske pažnje s obzirom na to da se radi o dvije loše NBA ekipe, ali Ja Morant skoro je uspio izvesti najbolje zakucavanje sezone, ako ne i svih vremena.

Bila je polovica prve četvrtine, rookie Memphisa je dobio loptu i svom je silinom umalo zakucao preko Kevina Lovea, NBA šampiona iz 2016.

Morant je gotovo preskočio Lovea, a njegov pokušaj neodoljivo podsjeća na zakucavanje Vincea Cartera na Olimpijskim igrama protiv francuskog centra Frederica Weisa za koje mnogi smatraju da je najbolje u historiji košarke.

Morant na kraju nije odigrao najbolju utakmicu, završio je s 8 poena i 11 asistencija, a njegovi Griezzliesi pali su na omjer 10:19 nakon 114:107 poraza. Ipak, Morant je favorit za nagradu rookieja godine s prosjecima od 18,4 poena, 3,3 skoka i 6,7 asistencija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije