KSBiH / Siniša Kovačević, direktor reprezentacije BiH: Mislim da znam ko je novi selektor

08. 11. 2018. u 15:46:00 Anadolija

Shares:0

Siniša Kovačević, direktor košarkaške reprezentacije BiH, potvrdio je da će novi selektor bh. tima biti imenovan do kraja ove sedmice, a javnosti predstavljen početkom naredne.

Dodao je da je okupljanje bh. košarkaša za nastavak nadmetanja u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini zakazano za 25. novembar u Zenici.

Iako je rekao da on već sada zna ko će biti naredni selektor košarkaške reprezentacije BiH, Kovačević je istakao da će to biti potvrđeno tek kada dobije pismeno odobrenje od svih devet članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Ono što je mogao otkriti jeste da će selektor biti Denis Bajramović ili Vedran Bosnić, trenerska imena koja su se posljednjih dana u bh. javnosti i spominjala kao najozbiljniji kandidati.

"Mislim da znam ko je novi selektor, ali čekam da mi članovi Upravnog odbora to potvrde pismeno. A, kada oni potvrde obavijestićemo javnost. Jutros sam im poslao prijedlog i očekujem da ta procedura uskoro bude završena, možda već do kraja dana ili sutra. Bez njihove saglasnosti ne mogu reći ko je novi selektor, odnosno koga smo predložili. Taj čovjek je izabran od Komisije u kojoj su bili Tihomir Mustapić, predsjednik Stručne komisije, predsjednik saveza Mirza Teletović, potpredsjednik Dalibor Miloš i ja. Izabrali smo, po našem mišljenju. najboljeg kandidata“, kazao je Kovačević.

Kovačević kaže da će odmah po potvrđivanju imenovanja novog selektora biti objavljen i spisak reprezentativaca za duele s Bugarskom 30. novembra u Sofiji i Finskom 3. decembra u Zenici.

"Realno kasnimo u svemu, ali širi spisak već postoji. Ne planiramo zvati Jusufa Nurkića i Džanana Musu zbog njihovih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama. Ideja nas nekoliko koji smo uz reprezentaciju, u dogovoru sa selektorom, je da ova dva ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pošto nemamo teoretske šanse da se plasiramo, iskoristimo da pokušamo pored već afirmisanih mladih igrača priključimo još neke momke kako bi sakupili iskustvo. Onda je plan da organizujemo okupljanje preko ljeta i da od jeseni kada kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo imamo grupu mladih igrača koji mogu da igraju ozbiljnu košarku. Njima bi dodali naturalizovanog košarkaša, na čemu aktivno radimo. Uz to pokušaćemo i neke iskusnije nagovoriti da i dalje igraju", ističe Kovačević.

Direktor košarkaške reprezentacije tu prije svih misli na iskusne centre Andriju Stipanovića i Elmedina Kikanovića, koji su se nedavno zvanično oprostili od dresa sa državnim grbom.

NEMA KOMENTARA