Mujanović: Moramo krenuti ispočetka i okrenuti se budućnosti košarke u BiH

Radiosarajevo.ba
Mujanović: Moramo krenuti ispočetka i okrenuti se budućnosti košarke u BiH
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine organizovao je danas u Sarajevu press konferenciju povodom ulaska najbolje sportašice Bosne i Hercegovine svih vremena Razije Mujanović u FIBA-inu Kuću slavnih.

KS BiH je na ovaj način odao počast našoj proslavljenoj košarkašici, a na pres konferenciji su osim Razije Mujanović bili prisutni potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva i član Upravnog odbora KS BiH i član Borda FIBA-e Mirsad Đonlagić, koji je prvi dobio riječ.

"Ja sam zadužen da javnosti prezentiram lijepe stvari kada je Razija Mujanović u pitanju. Ovo je izuzetno veliko priznanje i čast za KS BiH, a tek o dimenziji časti je vrlo teško opisati. Radi se o izuzetno vrijednom priznanju kada su sportašice u pitanju. Biti član Kuće slavnih..čovjek nedostaje riječi da objasni veličinu tog poduhvata. U ime KS BiH čestitam i želim Raziji Mujanović sve najbolje, meni je pripala dužnost i čast da u ime KS BiH predam zahvalnicu Raziji Mujanović za ovaj izuzetni podvig", rekao je u uvodnom obraćanju gospodin Đonlagić.

Potom se medijima obratio i potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva, koji je rekao da trebamo biti ponosni što imamo jednu ovakvu veličinu poput Razije Mujanović u Kući slavnih.

"Ova osoba i ova dama zaslužuje ovu pažnju. Trebamo biti ponosni što imamo jednu ovakvu veličinu u Kući slavnih. Možda smo malo zakasnili, ali valjalo je uskladiti obaveze Razine jer su svi željeli da joj čestitaju kako bismo uveličali jedan prijem i u ime KS BiH joj se zahvalili za ovaj jedan veliki poduhvat. Razi želim da bude dio priče, da nastavimo ovu pozitivnu priču i atmosferu, te da na osnovu ovoga dobijemo neke nove ženske talente u košarci".

"Hvala KS BiH na uručenim čestitakma, u Ženevi sam predstavljala i BiH i KS BiH, nikada nije kasno za čestitku. Bitno je da je stigla. Ubuduće trebali bi praviti neke druge pozitivne priče, trebamo krenuti ispočetka i okrenuti se budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini", rekla je Razija Mujanović i dodala da je otvorena za saradnju sa KS BiH.

"Ja želim prvo da se sve ovo smiri, ja sam uvijek bila na raspolaganju da pomognem razvoju košarke u BiH, pogotovo ženske. Nikada nisam bila protiv toga, moja karijera je završena, naravno da bi mi bilo drago i da rezultati budu na nivou onome kojem sam ja navikla".

Također i gospodin Bukva je otvoren za saradnju sa proslavljenom košarkašicom, te je rekao da je otvoren za razgovor sa njom.

"Mi nemamo puno ovakvih veličina da bi ih se odricali. Znate u kakvom je stanju KS BiH, bilo bi dobro da se uključi što više bivših košarkaša i košarkašica, po meni ko god želi da se uključi, za razgovore smo otvoreni, treba zatvoriti natpise i prepucavanja, treba otvoriti nova vrata i ispred UO otvoren sam za razgovore, da sjednemo sa Razijom da pomogne svima nama u KS BiH", istaknuo je Bukva.

Riječ je uzeo i Mirsad Đonlagić koji je podsjetio u kakvim se teškoćama nalazi bh. sport.

"Ovo je svečarski trenutak, u ovakvim trenucima se ne treba govoriti u kakvim teškoćama se nalazi sport. Ova država ne brine dovoljno o sportistima. Ne trebamo se zavaravati da ima puno novca, nema nimalo novca, KS BiH je u teškoj situaciji, svaki projekat je nemoguća misija, ja bih vas zamolio da to ne gubite iz vida i da pomognete da spasimo KS BiH i da prisilimo one koji vode ovu državu da spasimo košarku u BiH", kazao je Đonlagić.

Razija Mujanović je u posljednje vrijeme daleko od košarke jer nije osoba koja želi da se nameće.

"Posljednji period sam daleko od košarke, živim u Sarajevu, ali nikada me niko nije kontaktirao da bih mogla pomoći na neki način. Jednostavno ja nisam osoba koja se nameće, ostala sam po strani, tako je kako je", završila je Mujanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije