Raza Mujanović iz Kuće slavnih: Pozivam velikane košarke, dođite u moju divnu BiH

Radiosarajevo.ba
Raza Mujanović iz Kuće slavnih: Pozivam velikane košarke, dođite u moju divnu BiH
Legendarna sportašica i simbol ženske košarke u Bosni i Hercegovini Razija Mujanović sinoć je i zvanično primljena u FIBA-inu Kuću slavnih gdje će, rame uz rame s najvećim imenima košarke ikada, biti upisano i njeno ime.

Na sinoćnjoj ceremoniji popularna Raza održala je zaista emotivan govor povodom časti koja je ukazana, a u kojem se zahvalila svima koji su joj na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog vrijednog priznanja.

"Rođena sam u sjeveroistočnom dijelu Bih, u jednom malom mjestu koje se zove Ratkovići, između Tuzle i Brčkog. To je zaista malo mjesto da bi sanjali velike snove. Ipak, zahvaljujući braći i sestrama, mojoj porodici, naučila sam vrijednu lekciju da jedino ako funkcionišete kao tim vi možete uspjeti, a evo dokaz za to je i današnja manifestacija na kojoj mi je višemilionska košarkaška porodica svijeta otvorila vrata za ulazak u Kuću slavnih", poručila je Mujanović, a prenosi njena zvanična Facebook stranica.

Dodala je i kako su za njeno prinanje zaslužne sve njene saigračice od matičnog Jedinstva Aida, pa do državnih selekcija. 

"Košarka je moj život, najsrećnije i najtužnije trenutke sam proživjela upravo sa košarkom.
27 godina sam živjela pod koševima. Iskreno, fali mi košarka. Želim da svoje znanje i iskustvo koje posjedujem, a ovo je sigurno najbolja potvrda toga, prenesem na mlade, kako u mojoj Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu. Jer znanje je jedina stvar koja se dijeljenjem umnožava. Pozivam vas, velikane košarke, da posjetite moju divnu Bosnu i Hercegovinu, da upoznate djevojčice i dječake čiji ste vi ideali i date im dodatni vjetar u leđa na njihovom putu ka uspjehu. Jer vi i ja znamo kakav je taj put", zaključila je Mujanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije