Ratnici iz Oaklanda izbacili Mamuze, Phila poslala kući Dragićev Miami

Radiosarajevo.ba
Ratnici iz Oaklanda izbacili Mamuze, Phila poslala kući Dragićev Miami
Foto: EPA / Kevin Durant
Odigrane su tri utakmice NBA doigravanja u noći sa utorka na srijedu, a nakon New Orleans Pelicansa, još dvije ekipe izborile su mjesto među osam najboljih ekipa NBA lige.

Philadelphija je na svom parketu slavila protiv Miami Heata rezultatom 104:91, a domaće su do pobjede vodili J. J. Redick s 27 postignutih poena i Joel Embiid s 19 pena i 12 skokova. 76ersi su tako s 4:1 u seriji bili bolji od Miamija.

Četvrtu pobjedu u seriji upisali su i Golden State Warriorsi. Ekipa iz Oklanda bila je bolja od San Antonija rezultatom 99:91. Domaće su do pobjede vodili Kevin Durant s 25 i Klay Thompson s 24 postignuta poena. U redovima Spursa LaMarcus Aldridge je postigao 30 poena.

Boston Celticsi su u svom TD Gardenu slavili protiv Milwaukee Bucksa rezultatom 92:87. Domaće je do pobjede vodio Al Horford s 22 postignuta poena, dok je kod gostiju Middleton postigao 23. Celticsi sada vode u seriji rezultatom 3:2.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije