Počinje borba za medalje: Španija i Slovenija u prvom polufinalu Eurobasketa

Radiosarajevo.ba
Počinje borba za medalje: Španija i Slovenija u prvom polufinalu Eurobasketa
Foto: FIBA / Twitter
Ovogodišpnje izdanje najvećeg košarkaškog takmičenja u Europi polako se bliži kraju i nakon što su prethodne dvije noći odabrani učesnici same završnice, večeras će biti odigrana i prva polufinalna utakmica.

Meč između Španije i Slovenije, koji je na programu od 20.30 sati, zasigurno će pružiti mnoštvo uzbuđenja, posebno jer je riječ o sudaru dvije generacije, mladih i ambicioznih slovenskih košarkaša, te iskusnih Španaca predvođenih braćom Gasolom.

Do sada obje reprezentacije su bile sigurne u realizaciji svih mečeva na ovogodišnjoj smotri košarkaša Starog kontinenta, te su na taj način stigli do polufinala u kojem će tražiti šansu da izbore neku od medalja.

Španski košarkaši, koji su i favoriti za osvajanje titule prventva i zlatnih medalja u polufinale su, uz nešto više truda, uspjeli su stići preko Njemačke, koju su savladali rezultatom 72:84. Ipak, iako rezultat govori o kvalitetnoj igri, Španci su se do posljednje dionice dosta mučili s mladom i razigranom ekipom Njemačke, što bi im mogao biti veliki problem i u večerašnjem meču. No, njihovo iskustvo presudilo je i u četvrtini finala te se njihovi navijači nadaju sličnom ishodu večeras.

S druge strane, Slovenci su u jednoj od najboljih utakmica prvenstva uspjeli slaviti veliku pobjedu protiv Latvije, te su na krilima magičnog Dončića i Dragića stigli do pozicije iz koje se mogu izboriti za medalje. No, pred njima je večeras najteži protivnik, s mnogo iskustva, te će društvo predvođeno velikim trenerom Kokoshovom imati veliki zadatak. Posebno će biti zanimljiva njihova borba s braćom Gasol pod obručima, o kojima mnogo ovisi igra Španije.

U svakom slučaju sigurno je da nas u prvom polufinalnom susretu očekuje mnogo uzbuđenja, zbog čega će ovaj meč biti itekakva senzacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije