Prekinuta mini serija Bosne, Zrinjski još u igri za play-off

Fena
Prekinuta mini serija Bosne, Zrinjski još u igri za play-off
Košarkaši Bosne Royal izgubili su od Rogaške Slatine s 80:64 u susretu 14. kola regionalne Druge ABA lige.

Sarajevski košarkaši nisu uspjeli upisati treću vezanu pobjedu, nakon što su u gostima savladali Vršac, a prošle sedmice u bh. derbiju bili bolji od Zrinjskog iz Mostara. 

Bosna je bila ravnopravan protivnik u prvoj četvrtini susreta, međutim Rogaška Slatina u drugom periodu igre odlazi na 15 poena razlike. Treća četvrtina donijela je ravnopravan odnos snaga na terenu, dok u posljednjem periodu utakmice Bosna nije imala snage da sustigne veliku prednost domaćina. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu s po 17 postignutih poena bili su Davis i Pajić, dok se u timu Bosne Royal istaknuo Šturanović s 15 poena. 

Sarajevskom kolektivu bio je to deseti ovosezonski poraz uz četiri ostvarene pobjede. Studenti su i dalje na pretpoisljednjem mjestu.

Drugi bh. predstavnik - košarkaši Zrinjskog - upisali su novu domaću pobjedu u uzbudljivoj utakmici protiv Krke (82:78).

Bio je to osmi trijumf Zrinjskog u regionalnoj ligi, sedmi na domaćem terenu. S omjerom 8-6 Mostarci su ostali u igri za jedno od prva četiri mjesta koje vode u doigravanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije