Poznati učesnici playoffa na Zapadu, na istoku borbu vodi pet ekipa

O.K.
Poznati učesnici playoffa na Zapadu, na istoku borbu vodi pet ekipa
FOTO: Arhiv / Nurkić: Portland osigurao četvrto mjesto

Regularni dio sezone NBA lige privodi se kraju,a većina učesnika playoffa najjače košarkaške lige na svijetu već su poznata.

Za razliku od prethodnih godina kada je na zapadu uvijek bilo zanimljivo, sada je u ovoj konferenciji 12 dana prije kraja sezone, poznato svih osam ekipa koje će igrati u playoffu.

Tako će se u playoffu naći aktuelni šampioni Golden State Warriorsi, Denver Nuggetsi, Houston Rocketsi, Portland, Utah Jazz, L.A. Clippersi, San Antonio te Oklahoma.

Na istoku je situacija nešto interesantnija. Sigurni učesnici playoffa za sada su Milwaukee Bucksi, Toronto Raptorsi, Philadelphia 76-ersi, Boston Celticsi i Indiana Pacersi, dok borbu za preostala tri mjesta borbu vodi pet ekipa. Od tih pet, samo Charlotte Hornetsi imaju teoretsku šansu da se nađu u doigravanju dok su učešće donekle osigurali i Brooklyn Netsi. U preostalih 5 utakmica oni moraju pobijediti najmanje u tri utakmice, s tim da Miami i Orlando moraju da izgube u najmanje dvije. Sigurni učesnik je i Detroit, s tim da njih čeka ista matematika kao i sa Brooklynom.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije