Povratak LeBrona u "rodno" mjesto: Lakersi dolaze u goste Clevelandu

Radiosarajevo.ba
Povratak LeBrona u "rodno" mjesto: Lakersi dolaze u goste Clevelandu
FOTO: Facebook / LeBron James
Sudbina ili bolje rečeno žrijeb je htio tako da ljetošnje pojačanje Lakersa LeBron James odigra dva meča u nizu protiv timova sa kojima je osvajao NBA titule.

Tako Lakersi nakon uspješnog gostovanja Miamiju, sada dolaze u goste Clevelandu, odakle je ljetos James i prešao u LA.

Odmah se znalo da će Cavsi teško nadoknaditi odlazak Jamesa, odnosno da se ove sezone ne mogu nadati ne samo uspjehu u play-offu, nego i plasmanu u doigravanje, te nije ni čudo što su Cavsi trenutno najlošiji tim lige.

Cavsi su ove sezone zabilježili samo dvije pobjede iz 15 mečeva, a pred meč sa Lakersima, poraženi su od Pistonsa i Wizardsa.

Lakersi se nalaze u seriji gostovanja i meč protiv Cavsa će im biti treći uzastopni van LA-a. Pred ovaj duel su gostovali Miamiju, a James je za meč protiv svoje bivše ekipe bio itekako motivisan odigravši maksimalno do kraja i ubacio joj je 51 poen.

Sada se vraća u svoje "rodno" mjesto i bez ikakve dileme imaće doček kakav i dolikuje za čovjeka koji je Cavsima donio dugo očekivanu titulu.

Naravno da će sa svojim timom biti favorit, jer su Lakersi u seriji dobrih rezultata (dobili su 7 od 9 zadnjih mečeva) i nakon dugo vremena imaju pozitivan učinak (9-7).

Kvota na pobjedu Lakersa u kladionici Mozzart u ovom meču je 1.27, dok se pobjeda domaćih Cavsa "plaća" kvotom 4.30. Ostale kombinacije za klađenje na ovaj meč možete pogledati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije