Posrnuli div iz Pireja kod lidera i neporažene momčadi prvenstva

Radiosarajevo.ba
Posrnuli div iz Pireja kod lidera i neporažene momčadi prvenstva
Foto: EPA-EFE / Fabien Causer
Utakmice devetog kola Eurolige igraju se već danas. Nismo stigli još uvijek ni sumirati dešavanja iz osmog kola i prethodna dva dana, a najbolji košarkaši Evrope već se vraćaju na parket.

Tako će košarkaši Olympiacosa večeras na svom parketu u Pireju dočekati aktuelnog prvaka Evrope - Real Madrid. Domaćin nakon osam odigranih kola ima omjer 4-4, dok su Kraljevi na omjeru 8-0 i lideri su na tabeli. Kvota u Mozzart kladionici na trijumf ekipe iz Pireja je 1.70, dok je kvota na pobjedu Kraljeva 2.30. Granica koševa na ovom susretu postavljena je na 161.5.

Maccabi iz Tel Aviva dočekat će na svom parketu Fenerbahče. Fenerbahče nakon osam odigranih utakmica ima omjer 7-1, dok je Maccabi na omjeru od 1-7. Ekipa iz Tel Aviva traži trijumf na svom parketu za izlazak iz katastrofalne forme, dok Obradović i Fener žele zadržati priključak za Real Madridom i CSKA Moskvom. Kvota na trijumf Maccabija u ovom susretu je 3.90, dok je kvota na trijumf Fenera 1.30. Granica koševa na ovom susretu je postavljena na 159.5.

U preostalim susretima sastat će se Darussafaka i Anadolu Efes, a posljendji duela dana (21:30) odigrat će Gran Canarija i Bayern. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije