Portland u petoj brzini: Nurkić i društvo upisali treći uzastopni trijumf

Radiosarajevo.ba
Portland u petoj brzini: Nurkić i društvo upisali treći uzastopni trijumf
FOTO: Facebook / Jusuf Nurkić

Još jedno izvrsno izdanje Jusufa Nurkića. Navijači u Moda Centru uživali su u novoj pobjedi Portland Trail Blazersa, koji su ostvarili treću uzastopnu pobjedu. Ovoga puta sa 124:112 nadigrani su Chicago Bullsi.

Kao i u prošlom meču protiv New Yorka, Nurkić je rano ušao u problem s ličnim greškama, pa je zbog toga proveo svega 29 minuta na parketu.

I to je bilo dovoljno za maestralno izdanje našeg košarkaša, koji je za taj period igre zabilježio 18 poena, osam skokova, te po asistenciju, blokadu i ukradenu loptu.

Bolji od ostalih u redovima Blazersa, pored našeg igrača, bili su CJ McCollum (24 poena, četiri asistencije) i Damian Lillard (16 poena, 10 asistencija), dok su se kod Chicaga istakli Wendell Carter (22 poena) i Zach LaVine (18).

Portlandu je ovaj meč važan, jer su s novim trijumfom napravili pomak na tabeli i sada su peti tim Zapada (15-17), a Chicago izvan svih mogućih planova za play-off (10-31).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije