Slovenci uz "Miljacku" i Halida Bešlića proslavili titulu prvaka Europe

Radiosarajevo.ba
Slovenci uz "Miljacku" i Halida Bešlića proslavili titulu prvaka Europe
Nakon maestralne partije u nekoliko utakmica završnice Eurobasketa i fenomenalne pobjede nad Srbijom u finalu, košarkaši Slovenije uspjeli su stići do vrha Europe prvi put u historiji.

Zbog svega toga razloga za slavlje njih i cijele nacije nije manjkalo, pa su već u Istanbulu počeli s proslavom titule prvaka.

Naravno, u glavnom gradu Slovenije dočekala ih je još veća fešta, gdje su uživali sa svim ljubiteljima košarke.

Ono što je zanimljivo jeste da su posebno za ovu proslavu tražili koncert Halida Bešlića, koji je bio prava zvijezda proslave u Ljubljani.

Kako su prenijeli pojedini slovenski mediji, Halid Bešlić je u Sloveniju stigao na poziv načelnika Ljubljane i njegovog velikog prijatelja Zorana Jankovića. Tamo je upoznao sve reprezentativce, a dodao je i da je poseban dojam na njega ostavio Goran Dragić, za kojeg je pjevao posebne pjesme.

Naravno, neizostavna je bila i popularna Miljacka, na koju nije ostao ravnodušan ni Dončić, jedna od mladih zvijezda koja je vodila Slovence do zlata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije