Pogledajte film Petera Radovicha i NBA lige o Džananu Musi

Radiosarajevo.ba
Pogledajte film Petera Radovicha i NBA lige o Džananu Musi
Foto: Screenshot / Film o Džananu Musi

Film Petera Radovicha i Žarka Ivkovića Something in the water (Nešto u vodi) doživio je svoju premijeru u subotu na Sarajevo Film Festivalu. Film prati Džanan Musu i Luku Dončića u priči o tome kaku su dva igrača iz malih sredina s istog podneblja došli pod reflektore najjače košarkaške lige svijeta.

Peter Radovich, osvajač 36 Emmyja i kreativni direktor CBS-a, te Žarko Ivković generalni direktor univerzitetskog sporta u saveznoj američkoj državi New York uoči premijere na SFF-u gostovali su na Radiju Sarajevo i govorili o nastanku samog filma.

"Mi smo zaista mislili da će Luka Dončić biti glavna zvijezda filma, jer je treći pick drafta i svi ga znaju po svijetu. Iskreno u Americi niko nije znao za Džanana Musu. Tako da kad smo krenuli rekli smo da je ovo priča regije i bit će priča Luke Dončića i malo o Musi. I kad smo krenuli vidjeli smo da je obrnuto. Shvatili smo da je ovo priča o Džananu. Njegova priča je mnogo interesantnija nego ona od Luke. Mislim sve stoji, Luka je fantastičan igrač, ali je rođen da igra košarku, njegov otac je bio košarkaš, odrastao je u Ljubljani gdje se igra košarka, a Džanan je iz Bihaća i nije imao nikakve veze s košarkom", rekao je Radovich između ostalog u razgovoru za Radio Sarajevo.

Film je objavljen na Facebooku i sada ga mogu pogledati svi. Uživajte u priči o Džananu Musi i Luki Dončiću, a film pogledajte OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije