Pelicansi napravili novi "break" protiv Blazersa, Nurkić postigao 13 poena

Radiosarajevo.ba
Pelicansi napravili novi "break" protiv Blazersa, Nurkić postigao 13 poena
Foto: EPA / Jusuf Nurkić
U noći s utorka na srijedu odigrane su tri utakmice NBA doigravanja, a Portland Trail Blazersi našeg Jusufa Nurkića upisali su i drugi poraz na domaćem parketu.

Do drugog "breaka" New Orleans Pelicansi došli su zahvaljujući odličnoj igri u trećoj četvrtini. Ovih 12 minuta igre Pelicansi su riješili u svoju korist rezultatom 33:19 i na kraju su upisali pobjedu rezultatom 111:102.

Nurkić je za nešto više od 15 minuta provedenih na parketu postigao 13 poena i skupio četiri skoka, uz dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Najefikasniji igrač utakmice bio je Holiday sa 33 postignuta poena, dok je u redovima Blazersa 22 postigao McCollum.

Do vodstva rezultatom 2:0 u seriji došli su i košarkaši Bostona. Celticsi su u svom TD Gardenu slavili protiv Milwaukee Bucksa rezultatom 120:106. Najefikasniji kod Bostona bio je Brown s 30 poena, dok je isto toliko za Buckse postigao Antetokounmpo.

Drugu pobjedu u seriji ostvarili su i košarkaši Toronta. Raptorsi su u drugom susretu serije slavili protiv Washington Wizardsa na svom parketu u Air Canda Centru rezultatom 130:119. Najefikasniji je bio DeRozan sa 37 poena, dok je Wall postigao 29.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije