Otvorena kampanja za snimanje filma o najvećem uspjehu bh. košarke

Radiosarajevo.ba
Otvorena kampanja za snimanje filma o najvećem uspjehu bh. košarke
Arhiv / Mirza Delibašić

Španjolac Alvaro Gonzalez-Aller, koji je posljednjih nekoliko godina stanovnik glavnog grada Bosne i Hercegovine, na internet stranici Indiegogo pokrenuo je kampanju prikupljanja novca za dokumentarac "The Long Shot" o košarkaškoj reprezentaciji BiH iz 1993. godine koja je u vrijeme najveće agresije na našu zemlju nastupila na Eurobasketu i osvojila osmo mjesto u Njemačkoj.

Gonzalez-Aller, koji će još jedan mjesec provesti u Sarajevo, nakon čega se vraća u Španiju, na ideju o snimanju dokumentarca došao je nakon što se 2014. godine sa porodicom doselio u našu zemlju.

On je pri kraju realizacije dokumentarnog filma o putovanju košarkaškog tima BiH iz ratom razorenog grada na Eurobasket 1993. godine.

Film "The Long Shot" je nevjerovatna priča košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se 1993. godine okupila u ratom zahvaćenom Sarajevu i otišla na Evropsko prvenstvo u Njemačku.

Danko Delibašić, sin proslavljenog bh. košarkaša Mirze Delibašića - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Danko Delibašić, sin proslavljenog bh. košarkaša Mirze Delibašića

„Sa Alvarom sam već razgovarao i znam da je snimio 17 intervjua. Koliko znam pričao je i sa Bogdanom Tanjevićem i Mirkom Novoselom. A snimanje se odvijalo na lokacijama u Bosni i Hercegovini ili u Hrvatskoj. Koliko znam Alvaro je još samo mjesec u BiH“, kazao je za Radiosarajevo.ba Danko Delibašić, koji je također dao intervju za ovog španjolskog reditelja, ali je dodao da nije upoznat sa kampanjom. 

Ekipa filma je, kako bi on što prije i kvalitetnije bio završen, odlučila pokrenuti kampanju koju možete podržati na stranici Indiegogo.

Cilj je sakupiti 22.000 američkih dolara, a do sada je uplaćeno 800 dolara. Kampanja će trajati mjesec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije