Bh. košarkaši: Nurkić blista u novom klubu, Teletović bez učinka

Radiosarajevo.ba
Bh. košarkaši: Nurkić blista u novom klubu, Teletović bez učinka
Jeff Swinger / USA Today Sports
Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine ponovo su sinoć zaigrali za svoje timove u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu, a Jusuf Nurkić se, naspram svog kolege Mirze Teletović, prosto "preporodio" u novom klubu.

Otkad je stigao u Portland Trail Blazerse, Nurkić pruža zaista sjajne partije, te je tako i bilo sinoć kada je njegov tim poražen od Toronto Raptorsa.

U porazu Portlanda bh. reprezentativac uspio je ubaciti osam poena za 21 minutu provedenu na terenu, a u svoju ličnu statistiku na ovom susretu dodao je i četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji pobjedničkom timu na ovom susretu bio je Demar DeRozan sa 33 postignuta poena, dok je u Nurkićevom timu najviše poena, njih 28, postigao standardno dobri Damian Lillard.

S druge strane Mirza Teletović u pobjedi Milwaukee Bucksa pružio je još jednu očajnu partiju. Na terenu je proveo devet minuta, a za to vrijeme od dva šuta u iz igre nije pogodio niti jedan.

Ipak, Mirza je mogao zadovoljan izaći sa terena, jer je slavio protiv svog bivšeg tima Phoenix Sunsa, protiv kojih su Bucksi slavili rezultatom 96:100.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije