Oslabljena košarkaška reprezentacija BiH počinje pripreme za Francusku

Radiosarajevo.ba
Oslabljena košarkaška reprezentacija BiH počinje pripreme za Francusku
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Počele pripreme košarkaške reprezentacije BiH
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje s pripremama za novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini naredne godine.

Najbolji košarkaši BiH 29. juna igrat će protiv Francuske u Tuzli, a 2. jula gostuju Belgiji. Okupljanje je počelo danas, ali selektor BiH Duško Vujošević za ovaj ciklus kvalifikacija neće moći računati na nekoliko košarkaša.

Naime, Vujošević neće moći računati na povrijeđene Andriju Stipanovića i Miralema Halilovića i Milana Miloševića, dok Emir Sulejmanović boluje zaušnjake, a bolestan je i Sani Čampara.

Nekoliko košarkaša će zakasniti na okupljanje. Džanan Musa zbog NBA drafta, kao i Ajdin Penava koji također ima obaveze u SAD-u, Elmedin Kikanović i Amar Gegić još uvijek nastupaju u matičnim klubovima u doigravanju, a Nemanji Gordiću je potrebno nekoliko dana odmora zbog naporne sezone.

Okupljanju prisustvuje bh. centar koji nastupa u NBA ligi Jusuf Nurkić, a koji zbog obaveza s ugovorom u SAD-u neće nastupiti u ovom ciklusu kvalifikacija. Ipak, postoji mogućnost da će se ponajbolji bh. košarkaš odazvati selektoru Vujoševiću u nekom od narednih ciklusa.

Upitno je i da li će se Nedim Buza pojaviti na ovom okupljanju.

BiH se u kvalifikacionoj grupi E nalazi na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Rusija. Prva je Francuska s maksimalnim učinkom od četiri pobjede, dok je Belgija zadnja s četiri poraza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije