Okršaj u gradu anđela pripao Clippersima: Toronto razbio Pelicanse

O. K.
Okršaj u gradu anđela pripao Clippersima: Toronto razbio Pelicanse
Foto: EPA-EFE / LeBron james

Duel u gradu anđela na otvaranju nove sezone najjače košarkaške lige na svijetu pripao je Clippersima, koji su pobijedili rivale iz Staples centra rezultatom 112-102.

Utakmica je bila onakva kakvu smo je i očekivali, Clippersi su igrali odličnu defanzivu nad zvijezdama Lakersa, koji su se malo i mučili sa šutom.

Clipperse je do pobjede predvodila njihova prva zvijezda Kawhi Leonard sa 30 poena (10/19 šut iz igre) uz šest skokova i pet asistencija čemu je dodao dvije ukradene lopte i jedan blok. Lou Williams ubacio je 21 poen sa klupe uz 8/14 šut iz igre.

Lakersi su odlično igrali, iako su poraženi. Prve zvijezde ekipe, Lebron i Davis ubacili su 43 poena (James 18, Davis 25), ali je najviše poena ubacio Danny Green, 28, koji je imao šut iz igre 10/14.

U prvoj utakmici, Raptorsi su porazili Pelicanse 130-122. Aktuelni šampioni iskoristili su sinoćnju utakmicu za ceremoniju dodjele šampionskog prstena.

 Pascal Siakam i Fred Van Vleet ubacili su po 34 poena, dok je Lowry ubacio 22 poena, dok je na drugoj strani kod ekipe Pelicansa najefikasniji bio Brandon Ingram sa 22 poena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije